Monday, April 9, 2012

Kokosový cheesecake


Vím, že receptů na cheesecake je tu zatím nejvíc, ale nějak kouzlu tohoto dezertu nemůžu stále odolat! Navíc když chutná po mém oblíbením kokosu. A receptů bude nejspíš ještě víc, protože jsem si konečně koupila svoji "vysněnou" kuchařku známého newyorského pekařství Magnolia Bakery (ano, dělají přesně ty úžasné cupcakes, nad kterými vždycky Carrie řešila svůj milostný život). Na jednu stranu přišlo celkem velké zklamání, že se v receptáři nenachází žádný recept právě na tyto sladké dortíčky, ale o to víc potěšily nové a zajímavé náměty na cheesecaky. Při své poslední (a taky tedy první) návštěvě pražského SaSaZu jsem si na doporučení dala jejich kokosové tiramisu. Kombinace je to trošku zvláštní - klasický italský dezert s kokosem, ale výsledek (ostatně jako všeho v SaSaZu) byl opravdu dokonalý. Recept na toto kokosové tiramisu jsem zatím bohužel nenašla, nicméně moje touha po kokosovém dezertu přetrvávala.. a výsledek je právě tady - naprosto úžasný, nebesky jemný kokosový cheesecake!



Recept na Kokosový cheesecake

200g kakaových sušenek
80g másla
1 lžička vanilkového extraktu
600g Philadelphia
120g cukru
3 vejce
6 lžic kokosového mléka
50g strouhaného kokosu

1. Nejprve si připravíme korpus - dortovou formu vyložíme pečícím papírem a rozdrtíme sušenky. Ty pak promícháme se změklým máslem a přidáme vanilkový extrakt a lžíci kokosového mléka. Korpus by se neměl příliš sypat, pokud ano, přidáme více másla. Poté hmotu vtlačíme lžící do připravené formy a v předehředáte troubě pečeme zhruba 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit.

2. Mezitím si připravíme náplň. V misce nejprve utřeme sýry a postupně přidávámě všechny zbylé ingredience, dokud nevznikne hladký krém. Pokud je hmota příliš tekutá, zaprášíme hladkou moukou.

3. Těsto vlijeme na vystydlý korpus a lehce jím zatřeseme, aby se povrch uhladil. Vložíme do předehráté trouby, do které si naspod vložíme menší hrnec s horkou vodou. Nejprve pečeme na 180 stupňů 15 minut, poté ztlumíme troubu na 120 stupňů a dopékáme ještě zhruba 45 minut.


No comments:

Post a Comment